Schermafbeelding 2017-02-01 om 15.18.00
Schermafbeelding 2017-02-01 om 19.58.26

HOUTEN PROFIELEN

Schermafbeelding 2017-02-01 om 17.23.20

KLASSIEKE PROFIELEN

Schermafbeelding 2017-02-01 om 20.01.00

MODERNE PROFIELEN

Schermafbeelding 2017-02-08 om 12.19.18

ALUMINIUM PROFIELEN

INLIJSTEN IS VAKMANSCHAP

Vanwege de vele en diverse inlijstingen heb ik in de afgelopen jaren een flink staaltje vakmanschap opgebouwd. Van uw schilderij of ets, poster, diploma of zelfs van een doopjurk maak ik een echte blikvanger. De keuze aan materialen, afmetingen en afwerkingen is ongekend groot. Bij die keuze help ik u graag!

In mijn atelier combineer ik ouderwets vakmanschap met moderne technieken. Passe-partouts worden uiterst secuur gesneden en ook het inlijsten van zeer kwetsbaar dun papier is mogelijk. Iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen zoals de restauratie en het vergulden van oude kaders en lijsten. Vanzelfsprekend behandel ik uw in te lijsten werk met de grootste zorg.

Met veel plezier lijst ik voor u in : schilderijen, posters, foto’s, handwerkjes, reproducties, aquarellen, zeefdrukken, tekeningen, voetbalshirts, doopkleedjes, medailles, geboortekaartjes, papyrussen, diploma’s, etsen, en nog veel meer …

Ik verzorg zowel series als maatwerk en elk formaat is mogelijk.

Overzichtelijk gepresenteerd kunt u kiezen uit meer dan 1.200 verschillende kaders en 200 verschillende passe-partouts. De passe-partouts zijn er in heel veel verschillende kleuren. Spiegels, wissellijsten, ophangsystemen en verlichting ontbreken natuurlijk niet in het assortiment.

Om het schilderij of lijst, in uw huis, woonkamer, bedrijf of op school een mooie plek aan de muur te geven kan ik u de ophangsystemen van STAS bieden, deze systemen zijn eenvoudig te plaatsen en zijn bovendien zeer mooi afgewerkt, veilig en kunnen worden voorzien van schilderijverlichting!

Of het nu gaat over het ophangen van een kindertekening, een reclameboodschap van uw bedrijf, een dierbare foto of een waardevol kunstwerk, als specialist in inlijsten, lijsten en ophangsystemen biedt ik u altijd de beste oplossing voor uw vraag.

Spiegels op maat met een ambachtelijk kader?
Van klein tot extra groot, met of zonder ophangsysteem… alles is mogelijk.

Schermafbeelding 2017-02-01 om 17.22.55
Schermafbeelding 2017-02-08 om 17.04.41
Schermafbeelding 2017-02-01 om 17.23.34

Overzichtelijk gepresenteerd bied ik u een ruime keus uit:

Schermafbeelding 2017-02-08 om 12.08.54

HOUTEN PROFIELEN

De houten lijsten komen veelal uit uit België, Spanje, Italië en Duitsland. De collectie houten lijsten kent een ruime variatie profielen en kleuren. Zo kunt u altijd een passende lijst om uw werk vinden. Klassieke houten profielen als mahonie en wortelnoten zijn uiteraard in de collectie aanwezig. Maar ook de aan mode onderhevige lijsten zoals het moderne zilver of rvs kan ik u laten zien. Het nautisch strand hout, steiger hout, verweerd hout, roest en nog veel meer lijsten ontbreken natuurlijk niet in de collectie ‘houten lijsten.

Schermafbeelding 2017-02-08 om 12.56.42

KLASSIEKE PROFIELEN

Naast de klassieke ornamenten staaflijsten kan ik u ook een groot assortiment handgemaakte ornamenten lijsten tonen. In verschillende kleuren en vormen passend bij het in te lijsten werk zodat aan “iedere” wens kan worden voldaan. Ook voor echt geelgouden, witgouden en platina lijsten bent u op het juiste adres. Alle stijlen kunnen geleverd of gemaakt worden!

Schermafbeelding 2017-02-08 om 16.59.40

MODERNE PROFIELEN

Moderne lijsten in vele kleuren, of zwart, wit en zilver. Maar ook design en in kleurstellingen passend in elk modern interieur. Alle moderne lijsten worden door mij op maat gemaakt.

Schermafbeelding 2017-02-08 om 12.19.18

ALUMINIUM PROFIELEN

Het aluminium lijsten assortiment biedt zeer veel mogelijkheden om vorm te geven aan een inlijsting. Aluminium lijsten zijn subtiel en geven de nodige accenten. Met meer dan 80 verschillende aluminium profielen, in meer dan 75 kleuren en natuurlijk op maat gemaakt is er altijd een lijst te vinden die past bij uw werk.

Schermafbeelding 2017-02-08 om 13.48.25

BAKLIJSTEN

Baklijsten zijn houten lijsten waar het in te lijsten werk niet achter de lijst komt maar er zwevend in wordt gemonteerd. Doordat het in te lijsten werk aan de achterzijde wordt bevestigd lijkt dit werk los in de baklijst te hangen. Deze manier van inlijsten geeft een mooie diepte en een modern effect. U heeft de keuze uit een zeer groot assortiment baklijsten in vele verschillende kleuren en vormen. (Zie ook ‘conserverend inlijsten’).

Schermafbeelding 2017-02-08 om 16.54.10

CONSERVEREND INLIJSTEN

Conserverend inlijsten is het onderbrengen van een kunstwerk of object in een combinatie van lijst en glas dat veroudering en verkleuring zoveel mogelijk tegengaat én het kunstwerk of object kan daarna altijd in de oorspronkelijke staat weer uit de lijst worden gehaald. Ik maak hierbij gebruik van de beste zuurvrije materialen, materialen die het kunstwerk of object niet aantasten. Natuurlijk maak ik gebruik van UV-werend glas.

Schermafbeelding 2017-02-01 om 19.52.12

PASSE-PARTOUTS

Vaak dient “kunst” vrij van het glas te worden ingelijst om verkleving te voorkomen. Het passe-partout houdt uw werk vrij van het glas. Daarnaast creëert een passe-partout rust en ruimte in een lijst waardoor het onderwerp wordt geïsoleerd en hierdoor nog beter tot zijn recht komt. Uiteraard kunnen een dubbel passe-partout, een gekleurde kern of één van de vele andere mogelijkheden bijdragen aan de uitstraling van het inlijstwerk. De passe-partout die ik voor u op maat snij is natuurlijk altijd zuur- en ligninevrij en kleurecht.

Schermafbeelding 2017-02-08 om 13.45.05

GLASSOORTEN

Uw werk dient optimaal beschermd te zijn tegen stof, vocht en vuil maar welke bescherming is voor uw werk het meest geschikt? Helder floatglas, ontspiegeld glas, museumglas, UV-werend glas? Ik help u graag bij het maken van de juiste glaskeuze en aan de hand van diverse voorbeelden toon ik u welke mogelijkheden een meerwaarde kunnen geven aan uw inlijstwerk. Of dit nu een poster, foto, tekening, diploma of een prachtige litho of zeefdruk is. Voor ieder werk is er het juiste glas.

VEEL SCHILDERIJEN ZIJN VUIL, PASSE-PARTOUTS VERKLEURD
OF HEBBEN EEN BESCHADIGDE LIJST EN HET GLAS IS VEROUDERD …

RESTAURATIE

Ik bied u ook de mogelijkheid de restauratie van uw lijst en/of schilderij of kunstwerk te verzorgen. Beschadigingen –zoals uitdroging of scheuren– kunnen, net als het reinigen van vuil, onzichtbaar worden hersteld. In overleg met u stellen we de wijze van restauratie vast en adviseer ik u over de kosten en haalbaarheid van zo’n restauratieproces. Schilderijen en werk-op-papier restaureer ik niet zelf; ik denk namelijk dat dit een aparte specialiteit is. Maar omdat ik wel het beste wil leveren werk ik nauw samen met gerenommeerde restauratieateliers in de diverse disciplines.

VERKLEURING

Bij verkleuring van passe-partouts haal ik voorzichtig uw ‘oude’ inlijstwerk uit elkaar en voorzie deze weer van een nieuwe passe-partout. Al het passe-partout materiaal dat door mij wordt gebruikt is 100% zuurvrij. De bevestiging van het kunstwerk in het passe-partout gebeurd met zegels van Japans papier.

BESCHADIGINGEN

Beschadigde lijsten kan ik voor u herstellen en als een lijst werkelijk niet meer hersteld kan worden dan kunnen we samen kijken voor een vervangende lijst zodat uw kunstwerk weer voor een lange tijd mee kan.

St. Antoniusstraat 11 – 4611 TA Bergen op Zoom
Telefoon 0164 – 265343 – Mobiel 06 – 510 486 58